Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen kan iemand die een beetje handig inderdaad zelf zijn vloer plaatsen. Het spreekt echter voor zich dat de GRATIS meegeleverde plaatsingsinstructies van de fabrikant steeds moeten gevolgd worden.
Veel producten kunnen trouwens geplaatst worden zonder dat er lijm aan te pas komt. Alle laminaatvloeren zijn voorzien van een kliksysteem en ook in legklare vloeren en in plankenvloeren kunnen wij een assortiment producten aanbieden met een kliksysteem of met klipsen.
Met het CLICKitEASY kliksysteem van ter Hürne is het plaatsen van halfmassief parket en van laminaatvloer nu echt kinderspel! In onze showroom zullen wij u met veel plezier de verschillende plaatsingsmogelijkheden demonstreren.

De tijdsduur geeft aan hoe lang het hout minstens bestand is tegen grondcontact. De vermelde houtsoorten dienen als voorbeeld. Deze zijn niet noodzakelijk allemaal verkrijgbaar bij Geldhof Hout.

Voor onbehandeld gebruik in weer en wind zoals bijvoorbeeld voor gevelbekleding raden wij aan om houtsoorten te nemen van minstens duurzaamheidsklasse 3 of beter.

 

Duurzaamheidsklasse Kernhout Beschrijving Tijdsduur Voorbeeld houtsoort
1 zeer duurzaam 25 jaar of langer afzelia, azobé (in watercontact), bilinga,
demerara groenhart, jarrah, mansonia, moabi,
okan, padoek, pau amarelo, teak, walaba
2 duurzaam 15 – 25 jaar azobé, bangkirai, basralocus, bossé, bubinga,
cedrela, Europees eiken, karri, kastanje,
kempas, louro vermelho, mahonie, sepetir,
wengé, western red cedar
3 matig duurzaam 10 – 15 jaar cedrorana, danta, keruing, movingui, mutenye,
niangon, noten, sapeli, tiama, douglas fir, pitch pine
4 weinig duurzaam 5 – 10 jaar Amerikaans rood eiken, avodiré, eyong,
hickory, iepen, limba, mengkulang, okoumé, Amerikaans grenen, Carolina pine,
dennen, hemlock, southern pine,
vuren, weymouth
5 niet duurzaam 5 jaar of korter abachi, abura, baboen, berken, Europees
beuken, essen, elzen, esdoorn, haagbeuken,
fuma, ilomba, koto, linden, populieren, ramin
LAMINAATVLOER

Laminaatvloer is een vloerbedekking die gemaakt wordt door een bedrukt papier dat gedrenkt is in een melaminehars te persen op een HDF-plaat. De slijtvastheid wordt bekomen door een doorzichtige toplaag die bovenop het geheel geperst is.
Laminaatvloer is natuurlijk geen echt hout, maar door de toegepaste druktechnieken en door de structuur die in de toplaag geperst is kun je ze bijna niet van echt onderscheiden.
Doordat de laminaatvloeren gemaakt zijn met een kliksysteem kan iedereen die ook maar een klein beetje handig is ze zelf plaatsen. Lijm komt er voor het plaatsen van de vloer niet meer aan te pas.
Wij verkopen volgende merken: ter Hürne en Step-Floor plus

HALF MASSIEF PARKET

Legklaar parket wordt ook wel half massief of samengesteld parket genoemd.
Dit parket wordt opgebouwd in verschillende lagen, met aan de bovenzijde een slijtlaag in massief hout. De tussenlaag kan, naar gelang de uitvoering, bestaan uit latten in vurenhout, multiplex, MDF/HDF of spaanplaat. Om het geheel stabiel te maken wordt aan de onderkant dan meestal nog een dikke fineerlaag gelijmd.
De toplaag kan, alweer naar gelang de uitvoering, een dikte hebben van 2 tot 6 mm.
Voor de afwerking kan u kiezen tussen gelakt of geolied parket. Voor wie het liever zelf afwerkt kunnen de meeste soorten ook onafgewerkt verkregen worden.
In de meeste gevallen wordt legklaar parket zwevend geplaatst. Heel wat soorten zijn voorzien van een kliksysteem waardoor er ook geen lijm meer aan te pas komt en iedereen die ook maar een beetje handig is.
Wij verkopen volgende merken: ter Hürne en Hoebeek.

PLANKENVLOER

Plankenvloer of massief parket is door en door dezelfde houtsoort. Plankenvloeren en massieve parketten worden in verschillende diktes gefabriceerd, de meest gebruikelijke zijn tussen de 14 en de 22mm dik.
Wij verkopen volgend merk: Hoebeek

Ja, in principe kan dat, mits enkele regels te volgen.

Eén van de mogelijkheden vindt u op de website van RockwoolHellend dak zonder onderdak

Nee, wijzelf hebben geen plaatsingsdienst omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit niet onze taak is in de markt.
Wij hebben echter wel een aantal ervaren vakmensen/plaatsers waar wij regelmatig mee samenwerken en die de door u gekozen producten kunnen plaatsen.

Nee, het enige BTW-tarief dat wij wettelijk kunnen toepassen is 21%. Het tarief van 6% is enkel toegestaan voor geregistreerde aannemers èn bij leveren en plaatsen van de goederen.

U kan bij ons  cash, met VISA of Bancontact betalen. Betalen met overschrijving kan u, mits goedkeuring van uw dossier.  Bepaalde producten kan u betalen met Ecocheques: PEFC & FSC gekeurd hout, wand- & plafondpanelen, Velux vensters, laminaat, isolatiemateriaal, …

Het spreekt voor zich dat wij niet ongevoelig zijn voor de milieuproblematiek, wij hebben onder andere een PEFC(SCS-PEFC/COC-005219-DJ) Chain-Of-Custody certificaat.

Wijzelf gebruiken meestal het Houtvademecum (S.I. Wiselius /Sdu Uitgevers) maar het spreekt voor zich dat er via internet ook heel wat mogelijkheden zijn:

Dit komt hoogst waarschijnlijk doordat de planchetten niet geplaatst zijn met roestvrijstalen nagels of schroeven. Cedar reageert namelijk op ijzer en dat zorgt voor de vlekken.
Meer info over de afwerking van WR Cedar vind je hier (Engels).
Meer info over de groei, eigenschappen & toepassingen van WR Cedar vind je hier.

Er zijn veel bronnen maar de interessantste volgens ons zijn:

Nee, Geldhof hout is specialist in ‘nieuw’ hout en aanverwante producten, brandhout hebben wij niet in ons assortiment.

Nee, regelmatig verwart men ons met een naamgenoot. Voor recyclage van hout moet u bij www.geldof-recycling.be zijn.

Nee, regelmatig verwart men ons ook hier met een naamgenoot. Voor cuberdons moet u bij www.conf-geldhof.be zijn.

De hoeveelheid documentatie die wij hebben is behoorlijk beperkt. Als u ons een e-mailtje stuurt kunnen wij in de meeste gevallen wel een klein pakketje klaar maken dat u dan bij ons kan afhalen.
Via Belgian Woodforum en via Google is ook heel wat documentatie en informatie te vinden!

Kort samengevat: het is dezelfde boom met een ander groeigebied, Canadese oregon groeit in Canada en een deel van de Verenigde Staten. Douglas groeit in Europa, vooral in Frankrijk maar ook een deel van Duitsland en België. Meer gedetailleerde info vind je op Woodforum

  • Bij impregneren wordt het houtbeschermingsproduct onder druk in het hout gebracht. Bij sommige houtsoorten gaat het product op die manier tot in de kern, bij andere gaat het slechts een paar millimeter diep. Er zijn verschillende klasses van impregneren naar gelang de toepassing (onder dak, buiten, grondcontact).
  • Bij drenken wordt het hout gedurende een bepaalde tijd ondergedompeld in het houtbeschermingsproduct. Dit wordt vooral toegepast bij hout dat niet blootgesteld wordt aan weer en wind. Het product dringt slechts een beperkte diepte in het hout.
  • Bij zowel gedrenkt als geïmpregneerd hout moeten de kanten die na het behandelen nog geschaafd of verzaagd worden opnieuw behandeld worden met een houtbeschermingsproduct
Geldhof Hout

HEB JE NOG VRAGEN? CONTACTEER ONS